Mar. 16, 2022

Ένωση θηλυκής και αρσενικής ενέργειας

Ένωση θηλυκής και αρσενικής ενέργειας
(Γράφει η Βασιλική Ράτζα)
All copyrights are reserved

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να παντρευτεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, κοινωνικών, σεξουαλικών, γενετήσιων, συναισθηματικών, οικονομικών, πνευματικών, θρησκευτικών, πνευματικών κλπ.
Σύμφωνα με τις Βέδες (Vedas), την πιο αρχαία γραπτή συλλογή στον κόσμο (σύμφωνα με την μέθοδο ραδιοχρονολόγησης της ΝΑΣΑ), ο γάμος είναι μια ένωση μεταξύ θηλυκής και αρσενικής οντότητας με δεσμεύσεις πάνω στους εξής άξονες:

Dharma: ηθικές αξίες, κανόνες, πρότυπα

Artha: οικονομικές αξίες και κατοχές

Kama: φυσικές, βιολογικές επιθυμίες, συναισθηματικές και ψυχολογικές ανάγκες

Moksha: πνευματικές αξίες

Όταν υπάρχει αρμονική σύνδεση και ισορροπία σε αυτούς τους 4 άξονες τότε η ένωση μεταξύ της θηλυκής και αρσενικής ενέργειας είναι μια γιορτή αισθησιακής απόλαυσης, ευχαρίστησης, προόδου, ευημερίας και χράς, καθώς επίσης και μία πυραμίδα ανόδου σε ένα βαθύ πνευματικ΄επίπεδο εξέλιξης κ αι αυτογνωσίας, πάνω και έξω από το Κάρμα και την δυαδικότητα.
Τότε η ένωση αυτών των δύο ενεργειών (θηλυκού και αρσενικού) αανυψώνει και το γενικό σύνολο καθώς επηρεάζει την κοινωνική ευημερία και την πολιτιστική ανάπτυξη της κοινωνίας.
Η Θεραπευτική Γιόγκα ασχολείται με την ανάπτυξη και ισορροπία των δύο ενεργειών, κατά πρώτο μέσα στο ίδιο το άτομο (παρακαλώ μην το μπερδεύετε με το φύλο), με στόχο την εξισορρόπηση σε φυσικό, νοητικό, συναισθηματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο και κατά δεύτερο λόγο μέσα σε ένα ζευγάρι για την μεταξύ τους ισορροπία και αγάπη.
Οι κύριες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στη Θεραπευτική Γιόγκα είναι:

Σε σωματικό/βιολογικό επίπεδο: asanas (θέσεις σώματος), pranayama (τεχνικές αναπνοής) και massage

Σε νοητικό επίπεδο: τεχνικές συγκέντρωσεςι, οραματισμού και αναπνοές

Σε συναισθηματικό επίπεδο: chanting, emotional release techniques, mandala, marma therapy

Σε ψυχικό επίπεδο: bhakti yoga, prana yoga, mudras, meditation

Σε πνευματικό επίπεδο: dhyan yoga, prayers, meditation

Για περισσότερες πληροφορίες και καθοδήγηση απευθυνθείτε σε πιστοποιημένο Θεραπευτή Γιόγκα ( Certified Yoga Therapist)
Vasiliki Raja (International Certified Yoga Therapist C-IAYT)

www.vasilikiraja.com 

#vasilikiraja #vasilikirajayoga #connection #female #masculine #energy 

(All Rights Reserved . You may not copy, reproduce, distribute, publish, display, perform, modify, create derivative works, transmit, or in any way exploit any such content, nor may you distribute any part of this content over any network, including a local area network, sell or offer it for sale, or use such content to construct any kind of database and the info without the permission from Vasiliki Raja Nastou)

Share this page